Alting grønnes og nu må varmen godt komme.

Landbruget.

Næsten alle køer og kvier fået en kalv, så der er liv og glade dage på marken. Kalve ræs og køer, der både skal græsse og holde øje med afkommet. I stalden går 20 store tyre, der venter på at blive slagtet, forarbejdet og spist i Meyers kantiner. Tyrene har adgang til en motionsfold, og den bliver flittig brugt.  

I marken er de fleste afgrøder kommet godt op og der er lysegrønt overalt. Dog har krager og råger været hårde ved nogle af markerne, idet de systematisk har pillet korn og frø op af den nysåede jord. Det sårer landmandshjertet noget, men er svært at stille noget op over for. 

Udviklingen i afgrøderne er sat nogle uger tilbage på grund af april måneds kulde og græsmarkerne har især haft svært ved at komme i gang med at gro. Dette har bevirket, at køerne allerede nu har været øen rundt på naturarealerne for at skaffe føde nok. Der er yderligere blevet suppleret med hø.   

Ny særudstilling på Avlsgården. 

Den 5. juni, på Grundlovsdag, åber en særudstilling på Avlsgården i øst-længen. Udstillingen "Livø - mere end en anstalt - 1961 - 2011" fokuserer i tekst og billeder og små anekdoter på tiden efter anstaltens ophør og de næste 50 år frem. En nutidig historie, som mange (ældre) vil kunne huske. 

Udstillingen åbnes i forbindelse med et Grundlovsarrangement, hvor forfatter og professor i historie fra AAU, Poul Duedahl, kommer og holder grundlovstalen. Arrangementet starter kl. 11, så der er mulighed for at komme til Livø med de to første færger og være med til åbningen på Avlsgården. 

Husk at booke en færgebillet til Livøfærgen her

 

 

 

 

Følg os på Instagram @livoeavlsgaard, hvor du kan se billeder fra livet på gården og øen. 

 

Bierne mærker også foråret og flyver ud på den første tur, når solen skinner.