Forår forår forår

Det er stadigvæk koldt, men dagene længes og vi kan næsten ikke vente med at komme igang i marken. Indtil temperaturen bliver nogle grader højere, bruger vi tiden på at få muget ud i staldene og kørt komposten fra sidste år ud på markerne. Komposten er den vigtigste brik i vores landbrug. Den opbygger det for jorden så vigtige kulstof, som skal give næring til alle vores afgrøder den kommende sæson.   

Dyrene er alle på stald, og kun køerne kan komme ud for at motionere lidt i vinterfolden. De første kalve er på vej og snart vrimler det med små sorte bamser. Der er blevet mere plads i ungdyrstalden, da vi har eksporteret 17 kvier til Sicilien. Der er heldigvis kommet efterspørgsel på vores avlsdyr igen efter den lange nedlukning på grund af corona. 

Entreprenørerne er godt igang med at udskifte de gamle tærede kloakrør i hele byen, så lige pt. er hovedgaden ikke farbar. Men alle huller og udgravninger skulle efter planen være dækket til igen, når sæsonen starter til april. 

På Livø Feriecenter fortsætter Jesper Lynge som forpagter for den næste 5-årige periode. 

Du kan stadigvæk komme til Livø om vinteren, blot skal du selv huske madpakke og kaffe, da alle faciliteter er lukket - men den smukke natur er åben 24/7 og du får muligheden for en helt unik oplevelse. Se vores vintersejlplan her

Mange grønne og spirende forårshilsner fra  Bente og Karsten Kjærgaard

 

Følg os på Instagram @livoeavlsgaard, hvor du kan se billeder fra livet på gården og øen. 

 

Ungdyrstalden, hvor tyre og kvier går om vinteren. Her er de lige blevet fodret med ensilage om morgenen.

Nu kan du også købe øens økologiske honning i København. Besøg Honningbutikken i Jægersborggade og få smagsprøver på de forskellige honningtyper.