Livø II sejler i isen på Limfjorden - onsdag d. 10. februar.

En snert af is-vinter

 

Med følelsen af, at alt bevæger sig i slow motion eller ligefrem står helt stille, kommer her en lille opdatering fra dagligdagen på øen. 

Som statsansatte medarbejdere med kritisk funktion, er både skipper, skovløber og landmand i den heldige situation, at vi kan få lov til at passe vores daglige arbejde. De fleste af vores kollegaer arbejder hjemmefra og mærker i langt højere grad en anderledes hverdag. 

Landbruget.

I staldene er der flere dyr end ellers om vinteren. Vi er vant til at eksportere en del avlsdyr til udlandet, men også det har coronaen sat en stopper for. Heldigvis er der plads og foder nok til alle dyr, men i februar, når kælvningerne begynder, forventer vi ca. 70 små kalve de kommende måneder. 

Vinteren kom snigende sidst i januar og mere i februar. Ingen sne her, men i løbet af uge 6 frøs Limfjorden til, så vi kun havde en smal rende at sejle i. Dette kombineret med den laveste vandstand i mange år, besværliggjorde sejladsen i nogle dage.

Det er 10 år siden vi sidst oplevede is på fjorden, men allerede fra slutningen af ugen (uge 7) loves plusgrader, så det blev kun ved den gode  vinterlige oplevelse. 

Renovering af Munkebo. 

Munkebo, det ene af udlejningshusene, er ved at blive total renoveret til lækre værelser/lejligheder. Så når sæsonen starter til April, bliver der endnu flere muligheder for god og moderne overnatning. Værelser kan bookes på livo.dk

Aktiviteter på gården. 

Til Pinse vil der åbne en helt ny særudstilling på Avlsgården "Livø - mere end en anstalt - 1961-2011".  Fokus er på de runde jubilæer, der skal markeres i 2021. Bl.a. er det i år 30 år siden Livøs landbrug blev omlagt til økologi. Det bliver fejret til september, hvor det i år bliver et jubilæumsarrangement med foredrag og fest i stedet for det traditionelle høstmarked. Mere om det senere. 

Hvis du har materiale, fotos, oplevelser, historier, gamle foldere/sejlplaner fra tiden 1961-2011, er vi meget interesserede i at høre fra dig. Bente Kjærgaard kan kontaktes på beqk@nst.dk eller 22380190 

Med ønsket om en god vinter, på trods af restriktioner, vi ses til foråret. 

Følg os på Instagram @livoeavlsgaard, hvor du kan se billeder fra livet på gården og øen.