Høsten nærmer sig.

For en bonde er det næsten uhørt at holde fri fra arbejdet i næsten tre uger, men det har ikke desto mindre været muligt for os i år. Vores gode kolleger på øen har passet bedriften, tilset dyrene, og ikke mindst rapporteret om nedbør i tilpas mængde. Nu er vi hjemme igen, og hvor er det fantastisk at se markernes forvandling på tre uger. Det sidste korn fra forrige års høst kommer afsted til Aurion i den kommende uge, så siloerne kan blive rengjort til den nye høst.  

Alle dyrene er ude for at lave naturpleje. Kalvene vokser godt til og de to avlstyre gør forhåbentlig deres arbejde, så næste generation er sikret.  

De tomme stalde er vasket og den årlige kalkning er i gang. 

Entreprenørerne er færdige med kloakarbejdet. Skippervej er blevet asfalteret, så nu er det faktisk muligt at løbe på rulleskøjter fra havnen til byen uden at snuble på asfalten. Gårdspladsen på avlsgården har også været gravet op, men er nu farbar igen med ny beton foran stuehuset. Bord/bænke sæt er sat op på gårdspladsen, og alle der har lyst, er velkommen til at sætte sig med madkurven under lindetræerne. 

Livø Feriecenter har fuld gang i aktiviteterne. I de næste par uger holder SFOF deres årlige sommerlejr, så hver dag er der studiekredse med musik, malehold, pileflet og meget andet.  

Bierne trækker på hvidkløveren og årets første nyslyngede honning er klar til salg i Købmandsbutikken. Uhmmm.... 

Mange sommervarme hilsner fra  Bente og Karsten Kjærgaard

 

Følg os på Instagram @livoeavlsgaard, hvor du kan se billeder fra livet på gården og øen. 

 

Nu kan du også købe øens økologiske honning i København. Besøg Honningbutikken i Jægersborggade og få smagsprøver på de forskellige honningtyper.